életmód tanácsadás

Hiszek abban, hogy számít, mit hozunk otthonról. Édesanyám mindig a piacon vásárolt, és körültekintően odafigyelt az alapanyagokra. Számára fontos volt a minőség, és ezt tanultam meg egészen fiatalon, hogy amit eszünk, az táplál valójában bennünket. Ő is ezt látta otthon, a nagyszüleim kertje is mindig tele volt zöldséggel, gyümölccsel. Nagypapám mindig nagy szeretettel gondozta azt a kertet, ami táplált bennünket. Szerettem segíteni neki ebben. Tudattalanul ekkor kapcsolódtam először össze a táplálkozás fontosságával, de csak később lettem tudatos rá, amikor egészségügyi okokból váltottam a növényi táplálkozásra. Ekkor értettem meg nagyon mélyen, hogy milyen fontos a tudatos táplálkozás a mindennapokban. Sokáig vegetáriánus voltam, de már jó ideje foglalkoztatott a vegán életmód, és tudtam, ha belevágok, akkor olyan embertől szeretnék tanulni, aki hiteles. Érteni és tudni szeretném a miérteket és a hogyanokat, hogy az életmód váltás egy valódi változás lehessen. Így találtam rá Stőhr Grétára, s ő megmutatott egy olyan rendszert, ami számomra élhető és támogató.

A tested a lelked temploma,
add hát meg neki a szeretetteljes tör
ődést

Ma már nagyon sok információ elérhető a tudatos táplálkozással kapcsolatban, mégis nagyon keveset tudunk róla valójában. Nehéz eligazodni a néhol ellentétes irányzatok között. Hiába szeretnénk életmódot váltani, sokszor azt sem tudjuk, hogyan kezdjünk neki. S a változás során sokszor azzal szembesülünk, hogy túl sok mindenről kell lemondani, és ha nem tudjuk pontosan, hogy mit miért hagyjunk el az étkezésből, a lelkesedésünk alábbhagy. Ez az én történetem is volt, a túl sok információ összezavart. Viszont megtaláltam, hogy mit mivel lehet helyettesíteni és hogyan lehet pótolni azt, amiről korábban úgy éreztem, soha nem tudnék lemondani róla.

Ez egy folyamat volt az életemben, és közben megerősödött bennem, hogy nem szeretném többször kockára tenni az egészségemet. Hiszek benne, hogy ez valóban az egyik legnagyobb kincsünk. Így most már egyre nagyobb hangsúlyt fektetek a megelőzésre is, minél többet tudok a táplálkozásról, az ételekről, a testtípusokról, annál inkább tudom, hogyan figyeljek arra, hogy a jövőben is egészséges maradjak. Ma már több kutatás is bizonyítja, hogy a növényi táplálkozással különböző civilizációs betegségek megelőzhetőek, visszafordíthatóak.

Alternatívát adj, ne szenvedést

Az ayurvéda szószerinti fordítása: ” tudomány az életről „, az egészséges életmód elveiről alkotott legősibb holisztikus orvosi rendszert képviseli. Ennek a tanításnak az eredete az ókori indiai szent könyvek (Védák) keletkezésének idejére vezethető vissza, melyek megvilágosodott bölcsek belső felismeréseinek eredményeként született. Az ayurvéda nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, a fiatalító eljárásokra, és a test élettartalmának meghosszabbítására. A betegségek 70% ban a helytelen életvitel miatt alakulnak ki. Ezért az egészséges élet a helyes táplálkozáson alapszik és azon, hogy hajlandóak legyünk változtatni korábbi szokásainkon.

” Mindannyiukban megvan az Isteni gyógyító archetípusa. Ezalatt nem valami különleges személyt vagy konkrét embert kell érteni, hanem a minden élőlényben benne rejlő Isteni gyógyítót. Ha meg szeretnénk gyógyítani magunkat, ezt az Isteni gyógyítót kell magunkban mozgósítanunk. „

Ajurvédikus gyógyítás: DR. David Frawley

 

Test, lélek, szellem egysége

Abban szeretnék segíteni neked, hogy egy komplex csomagban megkapj minden információt, ami szükséges az életmódváltáshoz. A táplálkozást hozzáigazítjuk a testtípusodhoz, megfogalmazott célodhoz és az életviteledhez. Alternatívákat fogsz kapni a konzultáció során, nem hosszú tiltólistát. Az a tapasztalatom, hogy sokan az alap fogalmakkal, szabályokkal nincsenek tisztában és sok esetben sokat segít ezek tisztázása, amiután könnyebben felélhető a hétköznapi rutín. Kapsz tőlem egy egyhetes mintaértendet, hogy könnyebb legyen az elindulás. Beszélni fogunk stresszoldó technikákról, alternatív gyógymódokról, megfelelő testmozgásról. Természetesen szükség lesz az akaraterődre, a kitartásodra és a megértésedre, mert az egészség megtartása és a betegségek kialakulásának megelőzése megkívánja a rossz szokásaink feladását. A legfontosabb az, hogy felelősséget vállalj az egészségedért és elkezdj törődni magaddal.

Időtartama:  1,5-2  óra

Díja: 25.000 Ft